[SDM Darts] Mighty Mike naar kwartfinale, exit Barney

Tom (Nappie-Oleon)

In het Luna Park te Sydney is de Sydney Darts Masters van start gegaan. Het drie-daagse toernooi begon met 16 deelnemers, bestaande uit acht top PDC spelers en acht qualifiers uit Australië en Nieuw Zeeland.

Voor Raymond van Barneveld is het avontuur reeds voorbij. De Australische qualifier Clinton Bridge verraste vriend en vijand door de Hagenaar middels een nipte zege (6-5) uit het toernooi te gooien. Michael van Gerwen kon de Nederlandse eer hoog houden. Mighty Mike had geen kind aan zijn Australische tegenstander Gordon Mathers die in een rappe tijd van 11 minuten met en whitewash werd verslagen.

Ook Simon Whitlock die in bijzijn van eigen publiek indruk maakte, versloeg zijn tegenstander Jamie Mathers met 6-0. Paul Nicholson die niet zijn beste vorm liet zien, kon de goed spelende Nieuw Zeelander Warren Parry toch van zich afschudden. Ook Wes Newton, Andy Hamilton, Adrian Lewis en Phil Taylor hebben zich bij de laatste acht kunnen voegen. James Wade werd vanwege een schorsing uitgesloten voor het toernooi.

Morgen gaat het toernooi verder vanaf de kwartfinales. De partijen zijn dagelijks vanaf 12:00 uur Nederlandse tijd op Eurosport 2 te zien zijn.

SDM - eerste ronde (11)    
Paul Nicholson (Aus) 6-4 Warren Parry (N-Z)
Raymond van Barneveld (Ned) 5-6 Clinton Bridge (Aus)
Wes Newton (Eng) 6-3 David Platt (Aus)
Andy Hamilton (Eng) 6-4 Beau Anderson (Aus)
Simon Whitlock (Aus) 6-0 Jamie Mathers (Aus)
Adrian Lewis (Eng) 6-1 Monty Tuhua (N-Z)
Michael van Gerwen (Ned) 6-0 Gordon Mathers (Aus)
Phil Taylor (Eng) 6-1 Kyle Anderson (Aus)