Massa geniet nog voorkeur bij Ferrari

Peterselieman

Als het aan Ferrari-teambaas Stefano Domenicali ligt dan rijdt Felipe Massa ook volgend jaar voor de Italiaanse Formule 1-renstal. Om contractverlenging af te dwingen moet de Braziliaan wel betere resultaten gaan boeken. Fernando Alonso bezet het andere stoeltje.

Domenicali: "Mijn favoriete scenario is door te gaan met Felipe, want hij is een geweldige kerel, zeer toegewijd aan Ferrari. Er zijn weinig coureurs die zijn plek in kunnen nemen en er meteen staan. Maar we hebben natuurlijk wel goede prestaties nodig van Massa. Daarom maken we geen haast, we nemen liever de juiste dan een snelle beslissing."

Mocht Massa geen contractverlenging krijgen dan lijkt de Braziliaan mogelijk bij Sauber terecht te kunnen. Huidig coureur bij dat team Nico Hülkenberg zou dan de overstap naar Maranello kunnen maken, maar ook Kimi Räikkönen zou terug kunnen keren bij Ferrari. "Kimi is een snelle coureur en iedereen weet dat ik hem hoog inschat. Maar elk commentaar dat ik verder geef zal worden gezien als een direct antwoord. We nemen de tijd om de knoop door te hakken."