Fey en Poehler weer gevraagd voor Golden Globes

ArtistA (Jonathan)

Tina Fey en Amy Poehler zijn gevraagd voor de presentatie van de Golden Globes. In januari presenteerden de actrices de filmprijzen, die alom gezien worden als een belangrijke indicator voor de Oscars, ook al. Het zou gaan om een nog informele uitnodiging, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Fey en Poehler wisten met hun presentatie de enigszins wrange nasmaak van Ricky Gervais weg te halen. De Brit was gedurende zijn twee avonden als presentator, in 2011 en 2012, iets te onstuimig met zijn harde humor, waardoor vele aanwezigen zich ongemakkelijk voelden.

De twee dames wisten hun grappen iets beter te doseren en speelden minder op de man. Toch kreeg menigeen er nog stevig van langs, zoals Quentin Tarantino die door Fey 'de ster uit al mijn seksuele nachtmerries' werd genoemd.

Fey en Poehler hebben het allebei het erg druk met hun tv- en filmcarrière. Fey is nog altijd bezig als actrice en scenarist van haar comedyserie 30 Rock, Poehler speelt nog steeds de hoofdrol in de serie Parks and Recreation. De beide dames zijn binnenkort samen te zien in Anchorman: The Legend Continues.

Hoe dan ook zijn de voorbereidingen voor de Globes veel minder intensief dan voor de Oscars. Voor de Oscars is een presentator algauw drie maanden in de weer, terwijl de Globes slechts een paar weken voorbereiding vereisen. Voor Gervais waren er überhaupt geen presentatoren van de Globes, en werd alles overgelaten aan de acteurs en actrices die, waak beneveld door de gratis alcohol, hun eigen show maakten.

De tv-zenders NBC en DCP willen voor november de nieuwe presentatoren hebben gecontracteerd.


Fey en Poehler weer gevraagd voor Golden Globes (Foto: Novum)