[GP2] Uitslag Race 1 Spa-Francorchamps

Peterselieman

Sam Bird heeft op dominante wijze race 1 van de GP2-race op Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. De Brit had geen problemen om medepodiumgenoten Marcus Ericsson en Alexander Rossi van zich af te houden. Robin Frijns werd negende, terwijl Daniël de Jong niet over de streep kwam.

Bird behield na de start de leiding, voor de goed gestarte James Calado. Frijns kende ook een goed vertrek en klom op zijn zachte banden meteen een plekje. De safety car moest na vier ronden op de baan komen nadat De Jong zijn bolide stuk had gereden op die van Ryo Haryanto en veel rommel achterliet. De Nederlander werd dan ook ridder te voet.

Frijns kende een mindere herstart en verloor een plaats, maar won er even later twee doordat Felipe Nasr het nodig vond zijn teamgenoot Joylon Palmer de pas af te snijden. Nasr viel uit, terwijl Palmer veel tijd verloor. Dat deed ook Frijns doordat hij al na zes ronden een stop maakte die bovendien niet vlekkeloos was. Nadat de kaarten waren geschud lag de Nederlander tiende, maar dit werd de negende stek en twee punten doordat Simon Trummer nog een keer binnen moest komen.

Na 25 ronden was Bird zeven seconden sneller dan Ericsson en acht dan Rossi. Op geruime afstand van dit trio werd Fabio Leimer vierde, voor Tom Dillmann, Julian Leal, Stephane Richelmi, James Calado, Frijns en Adrian Quaife-Hobbs. In de sprintrace van morgen zal Calado van poleposition mogen vertrekken.