[Video][Bundesliga] Wereldgoal Robben helpt Bayern aan zege

Boris (borisz)

Bayern München blijft ook na zijn derde Bundesligaduel zonder puntverlies. Arjen Robben hielp de regerend landskampioen in München met een prachtige solo aan een 2-0 overwinning op FC Nürnberg. Franck Ribéry had de score twintig minuten voor tijd geopend.

Robben trok in de 78e minuut voor tijd vanaf rechts naar binnen, passeerde enkele tegenstanders en schoot de bal vanuit een lastige hoek binnen. De Groninger had in de eerste helft al een strafschop versierd voor Bayern, maar Raphael Schäfer hield de zwakke inzet van David Alaba uit het doel.

Bayer Leverkusen boekte eveneens zijn derde zege op rij. Stefan Kießling brak de score tegen Borussia Mönchengladbach open met zijn honderdste Bundesligatreffer, waarna Sidney Sam (2x) en Gonzalo Castro het karwei afmaakten. Luuk de Jong viel drie minuten voor tijd in bij Gladbach.

In de overige duels regende het rode kaarten. Zo vielen er bij het duel tussen Hannover 96 en Schalke 04, met 2-1 gewonnen door Hannover, liefst drie te noteren. Benedikt Höwedes en Christian Fuchs (Schalke) en Szabolcs Huszti (Hannover) moesten allemaal vroegtijdig gaan douchen.

Huszti kwam samen met Mame Biram Diouf wel op het scorebord terecht voor de winnaars. Adam Szalai scoorde voor Schalke. De ploeg uit Gelsenkirchen, dat het zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar moest doen, heeft pas een punt verzameld. Hannover staat op zes punten.

Bij Hoffenheim - SC Freiburg werden Sejad Salihovic (Hoffenheim), Francis Coquelin en Admir Mehmedi (Freiburg) van het veld gestuurd. De twee ploegen maakten er een waar spektakel van: 3-3. Voor Freiburg betekende dat het eerste punt dit seizoen, voor Hoffenheim de vijfde.

VfL Wolfsburg ging met 2-0 onderuit bij FSV Mainz en zag voormalig Bayern-speler Luiz Gustavo met rood het veld verlaten. Mainz won tot dusver al zijn drie duels, Wolfsburg heeft drie punten verzameld.


De goal van Arjen Robben tegen FC Nürnberg. (Bron: YouTube)