Finnbogason: "Publiek was grote winnaar"

Frank (franklop)

Alfredd Finnbogason was vrijdagavond weer eens van onschatbare waarde voor sc Heerenveen. In het thuisduel met Ajax (3-3) scoorde hij twee keer. Na een slecht begin van Heerenveen kwam Ajax op een 0-2 voorsprong. Daarna trok de IJslander de stand hoogstpersoonlijk gelijk.

"Het publiek was de grote winnaar vanavond", vertelde Finnbogason na afloop tegen de NOS. "Het was een hele rare wedstrijd. Gelukkig konden wij het duel snel doen kantelen." Finnbogason maakte al weer zes treffers en het is bekend dat hij interesse geniet van buitenlandse clubs.

"Er valt momenteel over niets te praten. Ik speel bij sc Heerenveen en pas als een andere club een akkoord bereikt met de clubleiding, pas dan hoef ik ergens over na te denken. Tot dat moment blijf ik gewoon mijn best doen", zei hij.

Tegen Ajax maakte hij twee doelpunten. De manier waarop toonde dat hij een echte killer is. Twee keer kwam hij alleen tegenover Ajax-doelman Kenneth Vermeer te staan. "Ik schoot ze goed binnen. Het liefst heb ik trouwens zo weinig mogelijk tijd. Dan hoef je ook niet zoveel na te denken."