Bakkali mist Heracles, twijfelgeval voor Milan

Frank (franklop)

Zakkaria Bakkali mist door zijn liesblessure het eredivisieduel van PSV tegen Heracles Almelo van zaterdag. De aanvaller is nog een twijfelgeval voor de return tegen AC Milan in de play-offs van de Champions League, zo liet trainer Phillip Cocu vrijdag weten.

"Het zou mooi zijn als hij weer beschikbaar is tegen Milan, maar we bekijken het stap voor stap. De risico's moeten aanvaardbaar zijn", zei Cocu op een persconferentie. De Brabanders nemen het woensdag in San Siro op tegen de Italianen.

De 17-jarige Bakkali, die in de eerste wedstrijd van het seizoen direct drie keer scoorde, liep de kwetsuur aan zijn lies twee weken geleden op tijdens een training van het nationale elftal van België. Dinsdag werd hij vervangen door de Zuid-Afrikaan Ji-Sung Park.

Cocu kan naast Bakkali ook niet over middenvelder Oscar Hiljemark beschikken. De Zweed heeft een enkelblessure overgehouden aan het duel tegen Milan. PSV trainde vrijdag al op kunstgras om zich optimaal voor te bereiden op het treffen met de Heraclieden.

"Wij zijn alleen met de wedstrijd tegen Heracles bezig, we moeten zorgen dat we een goed vervolg geven aan de reeks waar we aan begonnen zijn. Je kunt niet op twee gedachten hinken", besloot Cocu.