Pastoor ontslagen bij N.E.C.

Frank (franklop)

N.E.C. Nijmegen heeft hoofdtrainer Alex Pastoor ontslagen. De directie van de club ziet geen goede basis meer voor een goede samenwerking, gelet op de teleurstellende resultaten in het begin van het nieuwe seizoen.

“Wij zien vanwege de huidige resultaten op voetbalgebied geen toekomst meer tussen Alex Pastoor en N.E.C.", aldus technisch directeur Edo Ophof. "We hopen op korte termijn een nieuwe invulling te kunnen geven aan deze functie.”

Pastoor zat na de 4-1 nederlaag tegen FC Groningen en het 5-0 verlies bij PSV al op de schopstoel. Hij had toen al een gesprek over zijn toekomst. Beide partijen besloten echter een beslissing over het duel tegen PEC Zwolle van afgelopen zaterdag heen te tillen. De Zwollenaren gingen met een 5-1 zege uit Nijmegen weg. Pastoor was toen nog strijdvaardig en weigerde zelf conclusies te trekken.

De slechte resultaten van N.E.C. blijven overigens niet beperkt tot dit seizoen. Sinds februari haalde de ploeg nog slechts één schamel puntje. De ploeg zakte daardoor van de zevende naar de dertiende plaats in de competitie maar had al genoeg punten verzameld om niet meer in degradatienood te geraken. In zijn eerste seizoen bij N.E.C. had Pastoor de club naar de achtste plaats in de Eredivisie geleid.