Juventus verovert Italiaanse Super Cup

Boris (borisz)

Juventus heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. De landskampioen legde beslag op de Italiaanse Super Cup. Landskampioen Juventus kruiste vanavond de degens met bekerwinnaar Lazio Roma.

Bij de Oude Dame debuteerde Carlos Tévez. De Argentijn vormde een aanvalsduo met Mirko Vucinic. De eerste kans van het duel was voor Lazio. Christian Ledesma schoot in kansrijke positie in de handen van Juventus-doelman Gianluigi Buffon.

Naarmate de eerste helft vorderde nam Juventus het initiatief over. Na 22 minuten resulteerde het overwicht in de openingstreffer van Paul Pogba, die overigens scoorde na een onterecht verkregen vrije trap. Tien minuten voor rust dacht Lazio-rechtsback Stefan Radu gelijk te maken, maar Buffon tikte een fraai schot katachtig uit de kruising.

In de tweede helft stelde Juventus de bekerwinst snel veilig. Na zeven minuten was Giorgio Chiellini het eindstation van een counter, waarna Stephan Lichtsteiner een minuut later voor 3-0 zorgde. Daarmee was de koek nog niet op. Twee minuten na de derde Turijnse treffer was het de beurt aan Tévez. De Argentijn luisterde zijn debuut op met een fraaie goal van afstand (4-0).