[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Indianapolis

Peterselieman

Marc Marquez heeft een dominant weekend op Indianapolis bekroond met de zege in de MotoGP. De kampioenschapsleider bleef op de Brickyard zijn landgenoten Dani Pedrosa en Jorge Lorenzo voor.

Marquez startte de wedstrijd van poleposition, maar zag meteen na het vertrek Lorenzo en Pedrosa voorbijsnellen. Hij haalde Pedrosa in de negende en Lorenzo in de dertiende ronde in om hierna naar de zege te snellen. Lorenzo leek tweede te worden totdat Pedrosa hem in de voorlaatste ronde inhaalde.

Achter dit trio vond een spannend gevecht plaats dat uiteindelijk gewonnen werd door Valentino Rossi. De Italiaan wist pas in de laatste omloop Cal Crutchlow te passeren. De derde man in het gevecht, Alvaro Bautista, moest genoegen nemen met de zesde positie. De tegenvallende Stefan Bradl werd zevende, voor Bradley Smith die in de laatste bocht nog twee plaatsen klom doordat Ducati-teamgenoten Nicky Hayden en Andrea Dovizioso het met elkaar aan de stok hadden.

In het klassement staat Marquez met 188 punten aan de leiding. De Spanjaard heeft een ruime voorsprong op Pedrosa die op 167 punten staat. Lorenzo is derde met 153 punten, voor Rossi die op 130 staat.