[Primera División] Zevenklapper Barcelona tegen Levante

donroyco

Barcelona is de titelverdediging in Spanje begonnen met een overtuigende 7-0 zege op Levante. Pedro en Lionel Messi scoorden beiden twee keer voor de landskampioen, Alexis Sánchez, Dani Alves en Xavi tekenden voor de andere treffers.

Barcelona begon met Andrés Iniesta en nieuwe aankoop Neymar op de bank. In het eerste officiële duel onder coach Gerardo Martinez liet Cesc Fàbregas vervolgens meteen zien waarom de Catalanen hem niet kwijt willen. Hij strooide met passjes en al na drie minuten had Alexis Sánchez de 1-0 gescoord.

Via Messi, Alves en Pedro was het na 26 minuten al 4-0. Vervolgens duurde het een kwartier voordat Messi vanaf de strafschopstip de vijfde van de wedstrijd mocht aantekenen. Nog voor de rust maakte Xavi er 6-0 van.

Een monsterscore leek in de maak, maar na rust was het tempo van Barcelona een stuk lager. Omdat Levante zich ingroef in het eigen zestienmetergebied was het voor de thuisploeg ook niet makkelijk om te scoren.

Na ruim een uur mocht Neymar zijn debuut maken in de competitie. Na maanden speculatie stond dan eindelijk het koningskoppel Messi-Neymar bij Barcelona in het team. Lang duurde dat echter niet, want zeven minuten later werd Messi gewisseld voor Iniesta.

Barcelona zette ondertussen nog wel aan, maar hield het tempo nog altijd te laag. Levante overleefde de nieuwe omsingeling daarom zonder verder kleerscheuren.