[WK] Alberda: 'Beter dan ooit'

Stefan (sportfreak)

Technisch directeur Joop Alberda van de Atletiekunie is zeer tevreden over de resultaten van de Nederlandse ploeg bij de wereldkampioenschappen in Moskou. "We hebben het beter gedaan dan ooit tevoren.”

Nederland won op het WK twee medailles: Zilver voor verspringer Ignisious Gaisah en brons van Dafne Schippers op de zevenkamp. "Ik ben heel tevreden over de attitude van de atleten en van de begeleiding. Gewoonlijk heb je in een ploeg een gelijk aantal sporters dat faalt, dat op niveau presteert en dat boven zichzelf uitstijgt. Dit Nederlands team kende maar weinigen die het niet goed deden en velen die het uitstekend hebben gedaan”, aldus Alberda.

Komende weken zal met de sporters en coaches besproken worden hoe de route naar het EK, volgend jaar in Zürich en naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro eruit zal zien. "Daarbij is het uitgangspunt niet voor wie en voor welk trainingsprogramma er financiering komt van NOC*NSF. Ignisious Gaisah had 10 jaar geleden ook geen ondersteuning, maar hij heeft hier wel zilver gewonnen.”