[JL] Jong Twente onstnapt bij Achilles '29

donroyco

Jong FC Twente heeft zondag op de valreep een zege geboekt in de Eerste Divisie. Op bezoek bij Achilles '29 werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 3-2 zege. De winnende treffer van Marco Born viel pas vijf minuten voor tijd. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man.

Frank Hol en Freek Thoone (penalty) zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong waarna er geen vuiltje aan de lucht leek voor Achilles '29. Een paar minuten later maakte Cas Peters alweer de aansluitingstreffer. Na een tweede gele en dus rode kaart voor Peet Bijen (FC Twente) leek het duel gespeeld, maar wederom scoorde Peters voor de Tukkers.

Twan Smits (Achilles '29) kon zeven minuten voor tijd gaan douchen na zijn tweede gele kaart. Marco Born had daarop het slotakkoord. Zijn treffer in de 86e minuut zorgde ervoor dat beide Twente-teams dit weekend iets te vieren hebben.

Voor Jong FC Twente is het de tweede zege in drie duels in de Jupiler League. De ploeg uit Enschede staat achter FC Dordrecht en FC Volendam derde in de stand. Achilles haalde pas een punt en staat voorlaatste.