[EK Hockey] België verrast Duitsland

Boris (borisz)

De Belgische hockeymannen hebben voor een verrassing van formaat gezorgd op de openingsdag van het EK hockey in Boom. In hun openingswedstrijd in groep A wonnen ze met 2-1 van regerend Europees en olympisch kampioen Duitsland. Tom Boon scoorde twee keer voor België, nadat Grambusch de score had geopend voor Duitsland.

Na een kwartier kwamen de Duitsers voorsprong na een verrassend schot van Grambusch. De Red Lions kwamen echter steeds beter in de wedstrijd en kwamen langszij dor Boon met een hoge knal na een strafcorner. De Belgen bleven hun tegenstander op hun eigen helft terugdringen en drie minuten later trof Boon opnieuw het doel. In de tweede helft probeerde Duitsland nog langszij te komen, maar dat lukte niet. 

Spanje - Tsjechië

De Spaanse en Tsjechische ploeg hadden de eer om het toernooi bij de mannen te openen. Na zeventig minuten waren het de Zuid-Europeanen die met een grote glimlach het veld mochten afstappen. De Spanjaarden kwamen binnen vier minuten op voorsprong en verdubbelde luttele minuten later de marge: 2-0. Tsjechië kwam nog even terug in de wedstrijd door een strafcorner te benutten, maar hier bleef het ook bij. De Spaanse ploeg had de overhand en trof nog eens vier keer het doel.