[JL] Mühren leidt Volendam langs rood Fortuna

Boris (borisz)

FC Volendam heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard in winst omgezet in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Hans de Koning trok met 3-2 aan het langste eind. Robert Mühren was met zijn vijfde en zesde competitietreffer opnieuw de grote man bij de Volendammers. De Limburgers beëindigden het duel na twee rode kaarten met negen spelers.

Fortuna was voor eigen publiek tot twee keer toe op voorsprong gekomen. Gevaro Nepomuceno opende de score na negen minuten en Roel Jansen sloeg kort na de pauze toe uit een strafschop. Soufiane Laghmouchi en Mühren zorgden echter voor de gelijkmakers.

Yoann de Boer werd in de 78e minuut de schlemiel bij de thuisploeg. De Fransman stond vier minuten in het veld toen hij rood kreeg voor het tegenhouden van een doorgebroken speler. Mühren tekende vervolgens vanaf elf meter voor zijn tweede van de middag. Niet veel later kreeg Kevin Kis zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

De drie punten kwamen daarna niet meer in gevaar voor Volendam, dat nu tweede staat met zeven punten. Alleen FC Dordrecht heeft de volle buit na drie speelronden. Fortuna bezet de zesde stek met vier punten.