Markus stapt over naar Belkin

Frank (franklop)

Belkin heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Barry Markus. De 22-jarige sprinter heeft een contract voor twee jaar getekend, meldt de Nederlandse formatie zaterdag. Hij komt over van Vacansoleil, dat nog altijd geen nieuwe sponsor heeft gevonden.

"Barry is jong, snel en een Nederlander", vertelt ploegleider Nico Verhoeven van Belkin. "Hij is nu al twee jaar prof, maar nog steeds maar 22 jaar. Het is een jongen met toekomst en we verwachten veel van hem. We zijn op veel fronten actief en willen daarom naast Theo Bos nog een rappe man in huis hebben."

De Noord-Hollander, die eerder uitkwam voor de opleidingsploeg van Rabobank, lijkt de opvolger te zijn van Mark Renshaw. De Australiër gaat bij Omega Pharma-Quick-Step aan de slag.

Markus eindigde in april al als derde in de Scheldeprijs. In de Ronde van Qatar stond hij drie keer op het podium, onder anderen achter Mark Cavendish. "Belkin heeft een goede trein. Ik hoop veel te leren van Theo Bos en ook af en toe voor mijn eigen kansen te rijden", laat Markus weten.

Belkin heeft tot het einde van het seizoen de beschikking over Ivar Slik. De 20-jarige renner van het Rabobank Development Team krijgt een kans als stagiair. "Ivar is van vele markten thuis en krijgt bij ons de kans om aan het profmilieu te ruiken", verklaart Verhoeven.