Bradley Cooper in Lance Armstrong-film

dekatophetspek

Bradley Cooper doet mee aan de film die Warner Bros. Pictures wil maken over de zevenvoudige Tour de France-winnaar Lance Armstrong, wiens loopbaan op de fiets abrupt eindigde toen bekend werd dat hij zich meerdere malen had bezondigd aan doping. De film gaat luisteren naar de titel Red Blooded American.

Cooper zal niet alleen als producer meewerken maar aast ook op de rol van Lance Armstrong of die van Tyler Hamilton, de voormalige ploegmaat van Armstrong bij US Postal Service, die in het programma 60 Minutes uit de school klapte over zijn zegevierende teamgenoot. Het scenario voor Red Blooded American wordt geschreven door Scott Z. Burns, die we ook kennen van de film Side Effects.

Red Blooded American is slechts één van de drie Armstrong-films die in de planning staan. Zo zal er ook een film gemaakt worden, gebaseerd op een script van John Hodge (Trainspotting) met Ben Foster als Armstrong en is ook J.J. Abrams bezig met een rolprent over 's werelds bekendste dopinggebruiker. De film van Abrams zal worden gebaseerd op het boek Cycle of Lies: The Fall Of Lance Armstrong en zal worden uitgebracht door Paramount Pictures.