Eriksen: "Heb niets beslist over een transfer"

donroyco

Christian Eriksen heeft zijn gewenste transfer nog niet te pakken. Met nog ruim twee weken voor de sluiting van de transfermarkt is een langer verblijf bij Ajax nog mogelijk. De juiste club heeft zich nog niet gemeld voor Eriksen, die hoe dan ook in de Champions League wil spelen.

Met die hoge eis lijkt het niet ondenkbaar dat de Deense international nog een jaar bij Ajax blijft. Mocht dat niet het geval zijn, dan speelt Eriksen zondag zijn laatste Klassieker. Maar daar wil hij niet aan denken. "Dat vind ik een rare vraag, mijn laatste Klassieker. Dat moeten we maar eens zien. Ik heb niets beslist over een eventuele transfer", zegt Eriksen tegenover AT5.

Eriksen praat niet graag over zijn toekomst en waar die ligt. Hij kijkt liever vooruit naar het duel met Feyenoord. "Ze hebben hetzelfde team en zijn minstens even sterk", analyseert Eriksen de tegenstander van zondag. "Ze hebben er de eerste twee wedstrijden niet alles uitgehaald, maar je kunt er vanuit gaan dat ze hier heel anders aan de aftrap verschijnen. Dit is gewoon een wedstrijd waar je altijd zin in hebt."