Zuiverloon: "Hoopte nog op buitenland"

Frank (franklop)

Gianni Zuiverloon keert bij ADO Den Haag terug in de Eredivisie. De verdediger hoopte eigenlijk nog een club in het buitenland te vinden.  Zuiverloon liet in juli zijn contract ontbinden bij Real Mallorca. ADO Den Haag informeerde direct, maar de voormalig jeugdinternational hield de boot eerst af.

"Ik hoopte eerlijk gezegd in eerste instantie op nog een avontuur in het buitenland", zegt Zuiverloon in het Algemeen Dagblad. "Maar dat kwam er niet van. Dus werd het toch Nederland. En ik was niet vergeten dat Henk Fräser me als eerste had gebeld. Vervolgens heb ik hem gesproken en ook trainer Maurice Steijn. Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij. Ze waren allebei relaxt. En ADO is een mooie club. Ik ben er heel blij mee", aldus de back.

De inmiddels 26-jarige Zuiverloon dacht in het verleden een kans te maken op een plek bij Oranje. Hij werd in 2007 Europees kampioen met Jong Oranje en speelde op de Olympische Spelen. "Toen het goed ging hoopte ik daar wel eens op. Bondscoach Bert van Marwijk is nog eens komen kijken op Mallorca, maar juist kort daarna raakte ik geblesseerd."

"Nee, nu denk ik niet meer aan het Nederlands elftal. Ik moet eerst bij ADO de weg omhoog weer zien te vinden. Vorig jaar zei ik dat Heerenveen een tussenstation zou worden, maar vervolgens zat ik vooral langs de kant. Nee, dat soort dingen zeg ik niet meer. Dingen gaan zoals ze gaan. Ik zie wel hoe het loopt."