Shell sluit Egyptische kantoren

Redactie

Vanwege de aanhoudende onrust in Egypte heeft Shell besloten de kantoren in het land voorlopig te sluiten. Ook de zakelijke reizen naar Egypte zijn zo veel mogelijk beperkt, meldt de oliemaatschappij donderdag. In een verklaring stelt Shell verder de situatie nauwgezet in de gaten te blijven houden.

"De Shell-kantoren in Egypte zijn gesloten om de veiligheid van onze werknemers te waarborgen", luidt de officiële verklaring van de oliemaatschappij. Een woordvoerder van Shell zegt geen nadere mededelingen te kunnen doen over het aantal kantoren dat dicht is of over het aantal werkzame Nederlanders.

De productielocaties van Shell in Egypte worden uitgebaat door het staatsbedrijf Bapetco waar de oliemaatschappij een joint venture mee heeft. Of de medewerkers daar ook naar huis zijn gestuurd, kan de woordvoerder niet zeggen.

Het is al dagen onrustig in Egypte. Het aantal doden als gevolg van de botsingen woensdag tussen de politie en aanhangers van de afgezette president Mohammed Morsi is volgens het Egyptische ministerie voor volksgezondheid opgelopen tot 525. Verder zijn zeker 3717 mensen gewond geraakt.