Charkiv vecht uitsluiting aan bij CAS

Frank (franklop)

Metalist Charkiv legt zich niet neer bij het besluit van de UEFA om de club dit seizoen niet toe te laten tot de Champions League. De Oekraïners hebben donderdag aangekondigd naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen voor een spoedprocedure. Charkiv werd door de Europese voetbalbond bestraft vanwege het aandeel in een omkoopschandaal in de Oekraïense competitie in 2008.

Vorig seizoen eindigde Charkiv achter Shakhtar Donetsk als tweede in de Oekraïense hoogste divisie. De club plaatste zich vorige week voor de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Champions League. Daarin zou Schalke 04 de tegenstander zijn. De plaats van Charkiv wordt nu normaal gesproken ingenomen door het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens.

Omdat de play-offs volgende week al beginnen, is haast geboden. Charkiv heeft het CAS gevraagd om, in afwachting van een definitieve uitspraak, gewoon aan de play-offs te mogen deelnemen. Het hof heeft alle partijen om een schriftelijke verklaring gevraagd en komt vrijdagavond met meer informatie.