Feyenoord huurt Armenteros definitief van Anderlecht

Frank (franklop)

Samuel Armenteros speelt de rest van het seizoen voor Feyenoord. De 23-jarige aanvaller wordt door de Rotterdammers gehuurd van Anderlecht, waar hij sinds januari onder contract staat. De Zweed met Cubaanse roots speelde tussen 2009 en 2012 al in de Eredivisie voor Heracles Almelo.

Bij Anderlecht kwam de voormalig Zweeds jeugdinternational, die bij Feyenoord zal gaan spelen met rugnummer 14, slechts vijf keer in actie. Zijn periode bij Heracles was veel succesvoller. Voor de club uit Almelo scoorde hij in 97 eredivisiewedstrijden 24 keer.

Met Armenteros heeft Feyenoord de gewenste aanvallende versterking binnen. "Hij is een speler die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan", meldt technische directeur Martin van Geel op de clubsite. "We gaan er alles aan doen om te zorgen dat Armenteros al speelgerechtigd is voor de uitwedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag."

De speler zelf is blij met zijn terugkeer in de Eredivisie. "Het is belangrijk dat ik dit seizoen aan spelen toe ga komen. Ik hoop dat ik iets toe kan voegen aan de ploeg en met doelpunten belangrijk kan worden."

Feyenoord beleeft de slechtste competitiestart in vijftig jaar tijd. Van zowel PEC Zwolle als FC Twente werd verloren. De ploeg moet zondag op bezoek bij landskampioen Ajax.