Darren Aronofsky zet zinnen op spionagethriller

Borizzz

Darron Aronofsky is nog maar net klaar met het regisseren van de bijbelfilm Noah maar wil al weer verder met een volgend project. De maker van onder meer The Wrestler en Black Swan heeft zijn zinnen gezet op een verfilming van een boek van Jason Matthews: Red Sparrow.

Dit boek kwam in juni uit maar reeds in april boden meerdere filmstudio's al hevig tegen elkaar op om de rechten te vergaren. Uiteindelijk ging 20th Century Fox er met de rechten vandoor, naar verluidt voor een miljoenenbedrag.

Red Sparrow speelt zich af in het hedendaagse Rusland, waar de geheim agente Dominika Egorova tegen haar zin wordt gerekruteerd als 'spreeuw', een verleidster die doelwitten hun informatie moet zien te ontvreemden. Hierbij komt ze in aanraking met Nathaniel Nash, een verleidelijke CIA-agent die bezig is met een van de grootste infiltraties van de Russische geheime dienst. Hun gezamelijke doorzettingsvermogen, tweestrijd en passie zetten niet alleen hun persoonlijke loyaliteit op scherp maar brengen ook de veiligheid van de Verenigde Staten en Rusland in gevaar.