FOK! wat een weer...Vrij veel wolken

Stephan (Stephan5)

Mogge! Vandaag moeten we het doen met meer bewolking dan gisteren, maar de zon laat niet helemaal verstek gaan. Plaatselijk kan er wat lichte regen vallen en die kans is het grootst in het noordwesten. In eerste instantie schijnt in het zuiden en oosten de zon nog geregeld en loopt de temperatuur in eerste instantie nog vrij hoog op.

Later in de middag arriveert de bewolking dan ook in het oosten en dan klaart het juist in het zuidwesten weer wat op. In de zon wordt het ongeveer 23 graden, maar in de bewolking ligt het kwik rond een graad of 19. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. De komende dagen is het licht wisselvallig weer. Er zijn sinds mijn weerbericht van gisteren nauwelijks tot geen veranderingen te zien in de modellen.

De maand augustus is nu halverwege en we zien dat er in een brede strook van Brabant naar Groningen toch redelijk wat neerslag is gevallen. In het westen daarentegen beginnen de neerslagtekorten nu echt flink op te lopen, want meer dan wat gespetter is er daar nog niet gevallen. Ook in Limburg is het deze maand vrij droog. Zo moet je als regenliefhebber maar weer flink op je tanden bijten, want ook voor de komende dagen zit er nauwelijks een echte bui aan te komen.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Regenzo
Een flinke regenbui, maar de zon kondigt zijn aankomst alweer aan. Schitterend in beeld gebracht door Dumpiej vanuit het Groene Hart.