'Räikkönen tekent bij Ferrari'

Peterselieman

Kimi Räikkönen zal volgend seizoen voor het Formule 1-team Ferrari gaan rijden, zo bericht de Finse krant Ilta Sanomat. Hiermee zouden de Italianen Red Bull Racing en Lotus, het huidige team van de Fin, aftroeven.

Räikkönen begon in 2007 zijn eerste periode bij Ferrari en pakte meteen de wereldtitel. In de twee jaren erna ging het minder, waarna eind 2009 het contract van de Fin afgekocht werd. Vorig jaar keerde The Iceman terug in de F1 bij Lotus. Hij reed een sterk seizoen en doet dit seizoen weer mee om de prijzen. Lotus probeert Räikkönen te behouden, ook Red Bull en Ferrari wilden hem graag hebben. Laatstgenoemde renstal lijkt de strijd nu te hebben gewonnen.

De vraag is of Räikkönen bij Ferrari wel teamgenoot van Fernando Alonso wordt. De Spanjaard werd in 2010 door de Italiaanse renstal gehaald als vervanger van de Fin, maar de relatie tussen hem en het team lijkt in de laatste maanden te zijn bekoeld. De reden hiervoor is dat het Alonso tot nu toe niet gelukt is om Ferrari een wereldtitel te bezorgen.

De Spanjaard wordt dan ook gelinkt aan Red Bull waar hij Mark Webber kan gaan vervangen en mogelijk teamgenoot van Sebastian Vettel kan worden. Of dit ook daadwerkelijk allemaal door zal gaan en wie de mogelijke teamgenoot van Räikkönen bij Ferrari wordt is dan ook koffiedik kijken. Eén ding is wel zeker: het silly season draait op volle toeren.