Lurling: "Ben hier helemaal klaar mee"

Maarten (rubbereend)

Anthony Lurling werd afgelopen weekend opgepakt in Den Bosch na een avondje stappen. De aanvaller van NAC baalt van de onnodige ophef en wil zich weer op voetballen richten.

Na wat duwen en trekken werd Lurling opgepakt door een agent in burger. Met een proces-verbaal op zak kwam Lurling al weer snel op vrije voeten en kon vervolgens de gehele vaderlandse pers te woord staan. "Alleen De Telegraaf heeft niet gebeld", zegt Lurling tegenover BN De Stem. "Raar, want ik zou volgens hen tegen de politie hebben gezegd: 'Weet je wel wie ik ben?' De mensen die mij kennen, weten dat ik zo niet in elkaar zit. Alles wat in dat stuk stond, was grote onzin. Ik heb niemand van die krant gesproken."

Lurling baalt flink van de ophef rondom zijn persoon. "Waar gaat het nu over? Het was iets van niks dat met dank aan de social media compleet is uitvergroot. De mensen die de foto verspreidden, beseffen niet wat voor impact dat heeft. Ik heb geen Facebook, geen Twitter, geen LinkedIn, niks van dat alles. Privé is bij mij ook echt privé. Dat gaat niemand iets aan. Als dit niet op Twitter was gekomen, was het met een sisser afgelopen. Omdat ik een bekend persoon ben, is het meteen landelijk nieuws. Die idioot die het getwitterd heeft, snapt niet dat zoiets iemands carriere serieus kan beschadigen."

De ervaren speler van NAC weet dat hij een voorbeeldfunctie heeft. "Mijn voorbeeldfunctie ligt vooral op het veld. Normaal gedrag vertonen en niet bijten of spugen. Dat hoort niet. Daar buiten wil ik anoniem opgaan in de massa. Dat wil niet zeggen dat ik arrogant ben. Integendeel. Supporters zal ik altijd netjes te woord staan en een handtekening geven als ze erom vragen. Ik hoop dat ik vanaf nu weer snel positief in het nieuws kom. Hier ben ik helemaal klaar mee."

Lurling kan aanstaande zondag weer positief in het nieuws komen. Dan neemt hij het met NAC Breda voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag.