Rosberg: "Mercedes staat voor dilemma"

Peterselieman

Volgens coureur staat Nico Rosberg staat het Formule 1-team Mercedes voor een groot dilemma. Moet dankzij de goede resultaten uit de eerste seizoenshelft de auto tot het eind van het jaar doorontwikkeld worden of moet met het oog op 2014 er al vroegtijdig mee gestopt worden.

Dankzij de nieuwe motorenregels verandert er voor het seizoen 2014 veel. Een aantal renstallen heeft de aandacht al naar komend seizoen verlegd en Mercedes was dit ook van plan, maar de recente reeks van polepositions en grandprixzeges kan de renstal op andere gedachten brengen, zo weet Rosberg aan Auto Motor und Sport te melden.

Rosberg: "We staan inderdaad voor een dilemma. Het is namelijk duidelijk dat we dit jaar, ondanks dat we door de banden niet op een constant niveau hebben gepresteerd, wel een forse stap vooruit hebben gezet en ook flink wat successen hebben geboekt. We willen uiteraard graag op dezelfde voet verder, want het is ons doel om met Sebastian Vettel en Red Bull te strijden, dus ik hink op twee gedachten als het gaat om wat voor Mercedes nu het beste is om te doen."

Teambaas Ross Brawn heeft al laten weten dat er voor België en Italië nog een groot pakket aan updates in de pijplijn zit. Over de periode daarna is nog geen besluit genomen, omdat dit afhangt van de prestaties van de zilverpijlen.