Cocu: "Tevreden coach"

Frank (franklop)

PSV won zaterdag met ruime cijfers van NEC. Trainer Phillip Cocu was een tevreden man. "We houden het steeds langer vol." Drie punten, vijf goals, geen tegentreffer een zeventienjarige man of the match (Zakarya Bakkali, red.). Cocu had geen reden tot mopperen zaterdagavond. '

"Vooral de tweede helft was genieten", aldus de trainer tegenover Fox Sports. "We kregen toen meer ruimte en daardoor werd het een grotere uitslag." Bakkali kende een bewogen weekje. Het jonge talent scoorde tegen SV Zulte Waregem zijn eerste goal voor PSV, werd opgeroepen voor de Belgische ploeg en maakte tegen NEC een hattrick. "Daar kan ik enorm van genieten. Van zijn acties, maar ook hoe hij in zijn taak en functie speelt. Dat doet 'ie geweldig", aldus Cocu.

PSV, dat zaterdag met het jongste elftal van de club ooit startte, is op stoom. "We houden het langer vol. Ik ben tevreden over hoe we spelen en het tempo van de wedstrijd bepalen. We creëeren kansen en zijn ook behoorlijk effectief. Ik kan dus niet meer dan een tevreden coach zijn op dit moment."