Veroordeelde grenslijkzaak in hoger beroep

Redactie

De 42-jarige Robert Jan B., die vrijdag tot elf jaar celstraf werd veroordeeld in de zogenoemde grenslijkzaak, heeft hoger beroep ingesteld. Dat zegt zijn advocaat Peter van Zon desgevraagd. De man houdt vol onschuldig te zijn.

De rechtbank in Breda veroordeelde de man voor het doden van zijn Wit-Russische echtgenote in april 2007 en het verbergen van haar lichaam. Het lichaam van de vrouw werd in februari 2008 gevonden in een kliko die in een kist was verstopt in de woning van het stel in Baarle-Nassau.

Ondanks onderzoek is de doodsoorzaak nooit vast komen te staan, maar de rechters zien wel een 'sterke aanwijzing' dat zij met geweld om het leven is gebracht. "Mijn cliënt is slechts veroordeeld op basis van bepaalde sms-berichten waar weliswaar een bepaalde sfeer uitsprak, maar niet meer dan dat", aldus Van Zon.

De zaak wordt de grenslijkzaak genoemd omdat de woning van het stel precies op de Belgisch-Nederlandse grens staat. Na uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat het lichaam van de vrouw zich op Nederlands grondgebied te bevond.

Het Openbaar Ministerie laat weten tevreden te zijn met de uitspraak.