Evil Genius maakt comeback

Jorwol

Ontwikkelaar Rebellion zal later dit jaar een vervolg op Evil Genius uitbrengen. De opvolger zal Evil Genius Online heten en zal via Facebook en Zynga.com te spelen zijn. De originele Evil Genius kwam in 2004 uit.

Evil Genius is een spel waarin je een superschurk bent die zint op wereldoverheersing. Evil Genius Online zal diverse 'social features' hebben, zo kunnen spelers samen kwaadaardige syndicaten vormen, spionnen sturen naar rivaliserende lairs en items met elkaar verhandelen.

Rebellion geeft aan dat de gameplay niet veel zal verschillen van de originele game, het blijft draaien om het bouwen van ondergrondse lairs en het aanvoeren van 'evil minions' om daarmee de wereld te overheersen.

Voor Rebellion is het de eerste free-to-play game die ze ontwikkelen, al hebben ze wel ervaring op het gebied van mobiele games. “As an independent developer, it’s crucial that we really explore free-to-play beyond mobile games,” aldus Jason Kingsley, CEO en creative director van Rebellion.

“We challenged a small team here in our Oxford studio to create a social game that was not only compelling, but technically impressive and we just kept coming back to Evil Genius – the lair construction, the strategy, the humor – it was just a perfect fit.”

Het is nog niet bekend wanneer Evil Genius Online te spelen zal zijn, maar je kunt je wel hier opgeven voor de besloten bèta, die in de herfst van start moet gaan.

Evil Genius