Cruijff plaatst vraagtekens bij Neymar-transfer

Jeffrey

Terwijl menig FC Barcelona-fan watertandend wacht op de eerste officiële krachtenbundeling van Lionel Messi en Neymar, is Johan Cruijff minder enthousiast.

Volgens Cruijff bezitten beide spelers uitzonderlijke individuele kwaliteiten, maar is het nog maar de vraag hoe het tweetal samen opereert. "Ze zijn allebei geniaal, maar we zullen ze samen moeten zien spelen alvorens we tot een oordeel komen", zo liet hij The Trade weten. "Twee kapiteins op één schip kan problemen geven."

In de ogen van Cruijff komt de samenwerking tussen Neymar en Messi te vroeg. "Als het bestuur een beslinging neemt moet men dat respecteren, maar als observator denk ik dat het beter was geweest om nog enkele jaren te wachten."

Voor ervaren spelers is het makkelijker om aan elkaar te wennen, zo redeneert de legendarische nummer 14. "Ik had gehoopt dat ze samen zouden spelen wanneer Messi een beetje ouder was. Ik ben benieuwd hoe dat uitgepakt zou hebben. Neymar heeft veel kwaliteiten, maar is als 21-jarige nog niet volledig ontwikkeld."