Leverkusen maat te groot voor Vitesse

Maarten (rubbereend)

Bayer Leverkusen heeft het oefenduel met Vitesse ruim gewonnen. In Arnhem werd het 0-4. Al na acht minuten was het Stefan Reinartz die uit een corner met het hoofd voor de 0-1 zorgde. Leverkusen bleef aandringen en dat resulteerde na negentien minuten in de 0-2. Stefan Kießling schoot hard raak, waarna het duel in de praktijk was beslist.

Vitesse zorgde daarna nog wel voor enig gevaar. Jonathan Reis zag zijn vrije trap bijvoorbeeld op de lat uiteen spatten. Ook Renato Ibarra raakte het houtwerk. Nog voor rust zorgde Bender voor de beslissende 0-3.

Pas na tachtig minuten leek de aansluitingstreffer dan daadwerkelijk een feit te worden. Marcus Pedersen zag zijn inzet vanaf elf meter echter worden gekeerd door doelman Bernd Leno. Na die domper voor Vitesse liep Leverkussen nog uit tot 0-4. Kießling tekende voor zijn tweede treffer.

Vitesse kent zo een slechte generale repetitie voor de opening van het seizoen. Volgende week speelt het in de Europa League namelijk de derde voorronde tegen Petrolul Ploiești.