'Feyenoord en Excelsior in 2015 uit elkaar'

Jeffrey

Feyenoord en Excelsior zetten medio 2015 mogelijk een punt achter hun samenwerkingsverband. De twijfel is ontstaan door de ontwikkelingen in de Jupiler League.

Over twee jaar evalueert de KNVB het experiment met de belofteteams van Nederlandse topploegen in de Jupiler League. Feyenoord heeft er vanwege de samenwerking met Excelsior bewust voor gekozen niet in de eerste divisie uit te komen met Jong Feyenoord.

"Vanwege alle veranderingen in de Jupiler League, willen we de samenwerking in de komende twee jaar rustig evalueren. Als we nu niet formeel opzeggen, zou het contract sowieso doorlopen. We blijven de afspraken respecteren", verklaart Feyenoord-directeur Martin van Geel aan Algemeen Dagblad.

Voor algemeen manager Ferry de Haan van Excelsior komt het uitlekken van het nieuws rauw op zijn dak. "Omdat ik bang ben dat mensen daar voorbarige conclusies uit gaan trekken. De samenwerking blijft voorlopig gewoon hetzelfde en we blijven regelmatig met elkaar in overleg. Het is absoluut niet gezegd dat dit in 2015 plotseling anders wordt."

Door de teleurstellende resultaten van Excelsior in het voorbije Jupiler League-seizoen is de samenwerking eveneens op scherp komen te staan. Enkel doelman Boy de Jong maakt deze zomer de tijdelijke overstap naar Kralingen. Jordy van Deelen en Lucas Woudenberg zien een verhuur aan Excelsior niet zitten.

Daartegenover staat de doorbraak van diverse grote talenten uit de Excelsior-vijver in het shirt van Feyenoord. Onder meer Salomon Kalou en Robin van Persie stapten van de ene naar de andere Rotterdamse club over, waarna zij een transfer naar de Europese top verdienden.