Hells Angels aangehouden in Spanje

anoniem_22072019025900

De Spaanse politie heeft woensdagochtend in een groot internationaal onderzoek 25 mensen opgepakt die lid zijn van motorclub Hells Angels of een band hebben met de motorclub. De politie viel gelijktijdig 31 huizen binnen. Dat meldt Europol, die eveneens bij de actie betrokken was. Of onder de verdachten ook Nederlanders zijn is onduidelijk.

De arrestanten worden verdacht van onder meer afpersing, drugshandel, corruptie, witwassen en mensenhandel. Ook wordt de groep ervan verdacht een criminele organisatie te vormen.

Aan de actie lag tweeënhalf jaar onderzoek in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland en Oostenrijk ten grondslag. Spaanse autoriteiten kregen woensdag ook steun van rechercheurs uit Duitsland en Luxemburg.

Bij de actie, die geconcentreerd was op vermoedelijke verdachten op Mallorca, waren ruim tweehonderd agenten betrokken. Op Mallorca werd recent een nieuw clubhuis van de motorclub geopend met steun van leden uit Duitsland en Luxemburg.

Bij de huiszoekingen op het Spaanse eiland werden naast auto's, motoren en geld, ook vuurwapens in beslag genomen. Ook nam de politie computers, laptops, telefoons en andere elektronica in beslag.

De komende dagen wordt het in beslag genomen materiaal geanalyseerd. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.