FOK!filmtip van de dag: Lakeview Terrace (2008)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Lakeview Terrace 1
Abel Turner: Listen to your wife, asshole!

Vandaag gaan we voor een fijne thriller uit 2008. In dat jaar verscheen namelijk de zeer vermakelijke film Lakeview Terrace van Neil LaBute, met onder meer Samuel L. Jackson, Patrick Wilson en Kerry Washington. Wilson en Washington zijn Chris Mattson en zijn Afro-Amerikaanse vrouw Lisa, een jong stelletje die net verhuist zijn naar Californië. Ze maken al snel kennis met hun buurman, LAPD politieagent Abel Turner (Jackson). Normaal gesproken zou je je dan direct een stuk veiliger voelen, maar dat is hier zeker niet het geval. Turner is namelijk een contactgestoorde racist, die zich nogal ergert aan de interraciale relatie tussen zijn nieuwe buren en heeft zodoende besloten om hun leven te gaan verzieken.

Lakeview Terrace 2
What could be safer than living next to a cop?

Normaal gesproken zien we Samuel L. Jackson altijd in de rol van de 'good guy' - ja ok, ook in die ene Die Hard-film was hij een racist - maar in Lakeview Terrace zien we dat de beste man ook met verve de rol van een hufter kan vertolken. Mocht de titel je wel bekend in de oren klinken, dat zou kunnen omdat Lakeview Terrace ook de plaats was waar Rodney King een pak slaag kreeg van politieagenten in 1991. In de film wordt dan ook gerefereerd naar zijn beroemde uitspraak:"Can't we all just get along?" Vanavond dus om 20.30 uur op RTL8, de FOK!filmtip van de dag: Lakeview Terrace.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!