Vilanova neemt afscheid met open brief

donroyco

Tito Vilanova nam vrijdagavond afscheid als trainer van FC Barcelona. Bij de trainer is wederom speekselklierkanker geconstateerd en richt zich volledig op een goed herstel. Vorig seizoen miste Vilanova al enkele maanden bij Barcelona, omdat hij in New York werd behandeld aan een tumor.

Hij keerde terug, maakte Barça kampioen en kreeg onlangs te horen dat er wederom kanker is geconstateerd. Vrijdagavond maakte de club zijn afscheid bekend. Een dag later nam hij middels een open brief op de clubwebsite afscheid van de club.

Vilanova is niet in staat om zijn werkzaamheden als oefenmeester te blijven verrichten. "Na vijf prachtige jaren is het tijd voor verandering in mijn professionele leven, zodat ik me helemaal kan richten op mijn herstel. Ik moet stoppen als hoofdtrainer, maar ik blijf in de buurt van de club en ik zal ook voor de club blijven werken, in een andere rol", schrijft hij.

"Ik dank de fans met heel mijn hart voor de steun en liefde die ik heb gekregen. Niet alleen nu, maar ook gedurende de laatste maanden. Ik kan jullie vertellen dat ik er verder rustig onder ben, me sterk voel en met volle vertrouwen mijn herstel inga. Ik reken erop dat ik er weer bovenop kom. Ik wens de nieuwe trainer heel veel succes bij 's werelds beste club."