Strootman: "Keuze voor Roma eenvoudig"

donroyco

Kevin Strootman tekende deze week een vijfjarig contract bij AS Roma en gaat spelen met rugnummer 6. De middenvelder vertelt waarom hij andere ploegen afsloeg. Strootman kwam voor 16,5 miljoen euro over van PSV en wordt gezien als de grote aankoop.

Hij krijgt rugnummer 6, een nummer dat Roma-legende Aldair in het verleden droeg. "Het klopt dat ik andere aanbiedingen heb gehad", vertelde Strootman zaterdag tijdens zijn presentatie. "Maar ik heb voor Roma gekozen omdat dit wereldwijd gezien een grote club is."

Trainer
"Ik heb met trainer Rudi Garcia gesproken en hij is erg belangrik voor mij. Ik nam alles in me op en vervolgens was mijn keuze makkelijk. Ik kan overal op het middenveld uit de voeten", vertelde de Oranje-international. "Ik kan zowel aanvallend als verdedigend spelen. Ik houd ervan om het team te helpen waar dat nodig is."

Bij Roma komt Strootman Daniele de Rossi tegen. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar het is een eer voor mij om naast deze grote kampioen te spelen. Ik hoop dat hij bij Roma blijft, zodat we samen kunnen spelen. Mijn doel is om hier te winnen. Dat is een belangrijke uitdaging omdat Roma twee moeilijke jaren heeft gekend. Ik zal honderd procent geven."

"Ik ben me ervan bewust dat Roma veel geld voor mij heeft betaald, maar dat mag niet van invloed zijn op mijn prestaties", reageerde hij op een vraag over de druk bij een topclub. "Ik zal snel Italiaans leren spreken en ik hoop aan de verwachtingen te voldoen. Ik kan met druk omgaan. Ik ben hier om te winnen en ik weet dat de Serie A een moeilijke competitie is. Maar de nieuwe trainer brengt veel enthousiasme met zich mee."

Steek
Maarten Stekelenburg stond de laatste jaren onder contract bij Roma. De voormalig doelman van Ajax vertrok naar het Londense Fulham. Strootman vroeg Stekelenburg over de situatie bij de club. "De stap van de Nederlandse competitie naar de Serie A is spannend. Ik sprak met Maarten via de telefoon en hij vertelde mij dat Roma een grote club is met gepassioneerde fans. Er is veel druk, maar ik denk juist dat spelers daardoor beter gaan spelen."

"In Nederland zijn we het niet gewend dat honderden fans een speler opwachten op het vliegveld. Ik had zo'n warm welkom niet verwacht. Ik kan de fans beloven dat ik honderd procent ga geven voor deze club, maar ik hou ervan om mijn ding te doen op het veld."