FOK!filmtips van de dag: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

ArtistA (Jonathan)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vandaag is een goeie dag als je van films houdt. In deze tip vermelden we maar liefst acht films die vandaag op TV komen en het kijken waard zijn. We beginnen natuurlijk met de film die wij als beste achten.

De eerste en beste film is zonder twijfel Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. Deze avonturenfilm van Steven Spielberg uit 1981 wist destijds 4 Oscars in de wacht te slepen en wordt gezien als een van zijn beste werken. In deze eerste film uit de serie zien we Indiana Jones die op zoek gaat naar de Ark van het Verbond. Er wordt beweerd dat degene die deze Ark in zijn bezit heeft, over een onverslaanbaar leger kan beschikken. Indiana wil de Ark in een museum zien, daar waar het thuishoort. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark is vanavond om 19:30 uur te zien op BBC One.

De volgende tip is de dramafilm Into the Wild met Emile Hirsch. Christopher McCandless (Hirsch) laat het leven wat hij kent achter zich en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Deze film, die geregisseerd is door Sean Penn, was ook genomineerd voor twee Oscars. Daarnaast zien we ook optredens van Vince Vaughn en Kirsten Stewart voorbij komen in de film. Into the Wild begint om 20:00 uur op Nederland 3.

De derde tip voor vanavond is X-Men. De eerste film in een serie die regisseur Bryan Singer glansrijk in stand weet te houden, is een aanrader voor liefhebbers van actiefilms. De film dateert uit 2000 en kent tal van sterren zoals Hugh Jackman, Ian McKellen, Femke Janssen, Patrick Steward, Rebecca Romijn, James Marsden, Anna Paquin en Halle Berry. Het moge voor zich spreken dat een samenwerking van dit formaat een garantie is voor succes en als je om 22:30 uur afstemt op RTL5 word je absoluut niet teleurgesteld.

Naast deze films is er nog een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan andere films.

Om 20:00 uur kun je op RTL5 kijken naar Iron Man 2. 

Om 22:00 uur kun je op Veronica kijken naar Resident Evil: Apocalypse.

Om 22:00 uur kun je op Net5 kijken naar 1408, de verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King (aanrader).

Om 23:30 uur kun je op Nederland 2 kijken naar biografische documentaire van Bob Dylan, genaamd I'm Not There.

Om 23:50 uur kun je op BBC One kijken naar Face/Off.


Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!