Limburgse bende autodieven opgerold

anoniem_22072019025900

De politie heeft de afgelopen maanden twaalf mannen aangehouden die worden verdacht van een reeks autodiefstallen in Limburg en Duitsland. Het merendeel van de verdachten is afkomstig uit Heerlen en Brunssum. Twee van de twaalf mannen zitten nog vast, meldt de politie zaterdag.

De politie kwam de bende op het spoor in een onderzoek naar enkele ram- en plofkraken in Limburg eind vorig jaar. Tijdens het onderzoek kwamen 25 autodiefstallen, zes diefstallen van kentekenplaten en zes inbraken aan het licht. Die vonden de afgelopen vijf jaar plaats. De waarde van de gestolen auto's bedraagt tot ruim een miljoen euro.

Een 21-jarige man uit Brunssum werd in april als eerste aangehouden in verband met een autodiefstal in zijn woonplaats. Vervolgens werd de hoofdverdachte, een 21-jarige man uit Heerlen gehoord. Hij zat al vast in een andere zaak. Als laatste werd afgelopen woensdag een 52-jarige man uit het Duitse Tüddern aangehouden. De andere negen aanhoudingen vonden in de tussenliggende tijd plaats.

De autodiefstallen werden voor een deel in Limburg en voor een deel in het Duitse Noordrijn-Westfalen gepleegd. Bij een doorzoeking in een garage in Brunssum vond de politie begin april twee gestolen BMW's en een bestelbus.

Alleen de 21-jarige hoofdverdachte en een 42-jarige man uit Brunssum zitten momenteel nog vast. De andere zijn eerder met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.