Siem de Jong wil niet weg bij Ajax

Olga Kroeders

Siem de Jong heeft een transfer naar het buitenland uit zijn hoofd gezet. De aanvaller wil zich volledig op Ajax richten, zei hij gisteren na het met 3-2 gewonnen oefenduel tegen Werder Bremen. "Een transfer is voor mij niet aan de orde, het speelt niet. Het zou mooi zijn als deze groep bij elkaar blijft."

"Ik heb de hele voorbereiding al een goed gevoel over de groep en over de staf. Ik heb het hier naar mijn zin", verklaart de 24-jarige De Jong zijn keuze. "Ik zie niet in waarom ik nu weg zou moeten gaan. Ik heb gisteren tegen de trainer gezegd dat ze op me kunnen rekenen."

Behalve met zijn trainer praatte De Jong ook met zijn collega's. Ook Christian Eriksen en Toby Alderweireld worden met andere clubs in verband gebracht. "Het gaat alleen maar over Christian, Toby en Siem. Of we blijven of niet. Ik wil een signaal afgeven."

Trainer Frank de Boer is tevreden met dat signaal van De Jong. "Hij weet waar we mee bezig zijn en daar staat hij volledig achter. We hebben een fantastische groep. Wij willen graag dat hij blijft."