FOK!filmtips van de dag: Split Second (1952) & Hostel II (2007)

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Split Second

De FOK!filmtip van vandaag is er eentje voor de vroege vogels onder de filmliefhebbers. Op BBC2, een zender die ons regelmatig laat genieten van de echte klassiekers uit Hollywood, is namelijk op het onchristelijke tijdstip van 08.05 uur al de film-noir Split Second te zien. Split Second was de debuutfilm van regisseur Dick Powell, die later ook naam zou maken met films als The Enemy Below (1957) en The Hunters (1958), waarin het draait om een groepje gevangenen die weten te ontsnappen en samen met hun gijzelaars onderduiken in Lost Hope City, een spookstadje in Nevada. Wat ze echter niet weten is dat het Amerikaanse leger het stadje gebruikt voor het testen van een atoombom. Een heerlijke thriller uit de tijd van de Koude Oorlog.

Voor al die filmliefhebbers die wat later wakker worden is er dan nog een fijne film om middernacht. Op SBS6 is om 00.00 uur de film Hostel II te zien. In de door Eli Roth geschreven en geregisseerde film draait het om een drietal Amerikaanse studentes die op vakantie zijn in Oost-Europa. De studentes studeren aan de kunstacademie in Rome en besluiten een weekendreisje te maken. Ze komen onderweg een prachtige dame tegen, die bij hen in de klas model heeft gestaan en ook een tripje maakt. Ze nodigt de drie uit met haar mee te gaan, maar van een ontspannen reisje blijkt al snel geen sprake meer te zijn.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!