Ajax wint twee oefenduels

Boris (borisz)

Ajax heeft vrijdag twee oefenwedstrijden gewonnen. Waar 's middags in Emmen het Spaanse Osasuna met 1-0 werd geklopt, was het 's avonds de beurt aan Werder Bremen. In het Duitse Meppen werd met 3-2 gewonnen.

Tegen Osasuna stelde Frank de Boer een elftal met reservespelers op. Davy Klaassen scoorde de enige goal van de wedstrijd, maar ondanks de kleine zege was De Boer zeer tevreden. "Dit team heeft laten zien dat ze Ajax 1-waardig zijn. Ik hoef me geen zorgen te maken als ik een beroep op hen doe."

In het duel met Werder kwam Ajax na 38 minuten op voorsprong via Daley Blind. De verdediger werd bediend door Barcelona-huurling Bojan Krkic. De Spanjaard tekende even later zelf voor de 2-0 met zijn eerste doelpunt voor Ajax.

Joseph Akpala bracht zes minuten voor rust de spanning terug in de wedstrijd. Christian eriksen zorgde echter voor de Amsterdamse 3-1 voordat Nils Petersen de eindstand op 3-2 bracht.

Ook Vitesse oefende vrijdagavond. Het Belgische Lierse was echter met 2-1 te sterk. Oud-Feyenoorder Hossam Ghaly opende de score, maar Theo Janssen maakte gelijk. Dolly Menga zorgde al halverwege de eerste helft voor de 2-1.