Gerichte opnamestop ziekenhuis Spijkenisse

Redactie

In het Spijkenisse Medisch Centrum worden voorlopig geen patiënten meer opgenomen met acute neurologische aandoeningen. Het ziekenhuis, dat tot voor kort de naam Ruwaard van Putten droeg en onlangs failliet ging, liet vrijdag weten niet meer toegerust te zijn om dit soort patiënten optimale zorg te bieden. Het besluit is genomen in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de ambulancedienst en zorgverzekeraars.

Patiënten met acute neurologische aandoeningen worden voorlopig doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio. Als er zich toch mensen met dit soort aandoeningen melden op de spoedeisende hulp in Spijkenisse worden ze behandeld, gestabiliseerd en vervolgens overgeplaatst naar een ander ziekenhuis.

Het Spijkenisse Medisch Centrum kijkt de komende maanden hoe de zorg voor mensen met acute neurologische aandoeningen eruit moet komen te zien. Op 1 oktober wordt hier uitsluitsel over verwacht.

Het Ruwaard van Putten vroeg op 24 juni faillissement aan. Directe aanleiding was dat het ziekenhuis de salarissen over juni niet meer kon betalen, maar er waren al langer problemen. Over de oorzaak van het faillissement konden de curatoren vorige week nog geen uitspraken doen. Wel is duidelijk dat het ziekenhuis kampt met een schuld van 42,5 miljoen euro.