Tegenaanvallen voor Lightning

Pheno

Vandaag onthult Square Enix screenshots uit Lightning Returns: Final Fantasy XIII van een aantal nieuwe gebieden uit Yusnaan, de stad van de feestvreugde.

Het Slachthuis is een wrede arena waar elke avond gevechten tussen machtige strijders worden gehouden. In het industriegebied van Yusnaan ligt het verlaten, uitgestorven station dat een schril contrast vormt met het drukke leven in het centrum van de stad. In Yusnaan zijn ook de pakhuizen te vinden waarin goederen van over de hele wereld liggen opgeslagen.

Tevens zien we voor het eerst de speciale samenwerking tussen Lightning Returns: Final Fantasy XIII en Final Fantasy XIV: A Realm Reborn waarmee Lightning zich kan hullen in de outfit van het beroemde Miqo’te personage uit Final Fantasy XIV.

Ook worden meer details bekendgemaakt over het gevechtssysteem. In een aantal gevechten kun je delen van een monster vernietigen. Als je erin slaagt een specifiek deel uit te schakelen, wordt de vijand niet alleen verzwakt maar kun je ook andere items als beloning krijgen als je het gevecht weet te winnen.

Daarnaast wordt ook het tegenaanvalsysteem geïntroduceerd. Counterblow is effectief tegen de fysieke aanvallen van vijanden, maar is machteloos tegen magie en enkele speciale aanvallen. Door een tegenaanval perfect te timen met de aanval van je tegenstander, kun je deze neutraliseren en zelf een klap uitdelen om je vijand uit te schakelen. Deze mogelijkheid gebruikt een groot deel van je ATB, dus gebruik het alleen in de juiste omstandigheden.

En dan heeft Square Enix nog een trailer op San Diego Comic-Con onthuld, die hieronder te zien is. Lightning Returns: Final Fantasy XIII komt uit op PlayStation3 en Xbox 360 in februari 2014.