Federer simpel naar kwartfinale in Hamburg

Frank (franklop)

Roger Federer heeft de kwartfinale van het ATP-toernooi in Hamburg bereikt. De als eerste geplaatste Zwitser ondervond donderdag weinig hinder van de Tsjechische qualifier Jan Hajek. Het werd 6-4, 6-3 voor de viervoudig winnaar op het Duitse gravel, die de partij uiteindelijk pas op zijn zesde wedstrijdpunt besliste.

Voor Federer is het evenement in Hamburg zijn eerste na zijn nederlaag in de tweede ronde van Wimbledon vorige maand. Federer benutte tegen Hajek drie van zijn dertien breekpunten. Bij de laatste acht stuit hij op Feliciano Lopez (11) of Florian Mayer.

Tommy Haas was donderdag met 6-2, 6-4 te sterk voor de Argentijn Carlos Berlocq. De Duitse routinier leidde in de tweede set met 5-2, maar gaf vervolgens zijn opslag prijs. Nadat hij op de service van Berlocq twee wedstrijdpunten had lagen liggen, maakte hij de klus alsnog af.

Jerzy Janowicz kon zijn overwinning op Robin Haase geen goed vervolg geven. De als vierde geplaatste Pool moest de strijd tegen Fernando Verdasco (14) staken vanwege een blessure aan zijn rechterarm. De Spanjaard leidde op dat moment met 7-5, 4-0.