T. Bouma: "Ik heb grote stappen gemaakt"

Jeffrey

Thijs Bouma krijgt bij FC Twente een kans zich te bewijzen in de voorbereiding. De 21-jarige verdediger speelde vorig seizoen op huurbasis voor VfL Osnabrück.

Bouma deed woensdag mee in de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (4-0 winst). De linksback is blij met zijn kans. "Ik hoop dat ik in elk geval bij de selectie kom", zegt hij op de clubsite van Twente. "Heel eerlijk gezegd, maakt het mij niet zoveel uit aan welke kant ik sta."

"Als linksback is het natuurlijk iets moeilijker voor mij om een bal open te draaien, maar ik kan aardig overweg met mijn linkerbeen. Ik kan ook afkappen naar mijn rechterbeen, dus dat is eigenlijk geen probleem aan de linkerkant. Ik ben met beide posities zeer tevreden", aldus Bouma.

"Het afgelopen jaar ben ik naar het buitenland gegaan en dat was een bewuste keuze met de intentie om mentaal en fysiek stappen te maken. Ik denk dat ik het laatste jaar grote stappen heb gemaakt. Ik hoop dat dat nu zijn uitwerking krijgt en dat ik aankomend seizoen in ieder geval bij de selectie kom en wellicht in de basis."