Van Bommel: "Ik ben best zenuwachtig"

Redactie

Mark van Bommel maakt zich op voor zijn afscheidswedstrijd in het Philips Stadion. In het uitverkochte stadion van PSV zijn veel grote namen aanwezig. Op uitnodiging van Van Bommel zijn onder meer Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sneijder, Franck Ribéry en Arjen Robben aanwezig. Team Bommel speelt tegen PSV.

"Ja, we zouden zomaar kunnen winnen", grapt de voormalig international tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben er trots op dat het Philips Stadion is uitverkocht en dat er zoveel grote namen komen. Cocu wil een echt oefenduel, omdat hij weinig heeft kunnen spelen met zijn team."

"Ik ben best zenuwachtig. Vorige week deed ik mee in een wedstrijd tussen ex-internationals van Nederland en Duitsland in Aken. Ik had direct last van de hamstring. Dat wil ik nu voorkomen", aldus Van Bommel, die ook ziet dat er veel verandert bij PSV. "Ik was druk met die afscheidswedstrijd en we zijn verhuisd. Wisselingen heb je altijd, maar wat er nu bij PSV is gebeurd, is natuurlijk niet normaal", aldus ex-captain van de Eindhovenaren.

Van Bommel wil vrijdag genieten van 'zijn' avond. "Thomas Müller komt, een jongen die ik bij Bayern München heb begeleid. Maar ook Thomas Frings, waar ik nooit mee heb gevoetbald, maar wel veel mooie duels mee heb uitgevochten. Helaas komt er, mede door blessures, niemand van Barcelona. Ik verwacht van de PSV-fans dat ze ook de voormalige Ajacieden het respect geven dat ze ook verdienen. Zo hoort dat bij een feestwedstrijd."