Sven Co-op-mod wordt standalone

Emiel (DrParanoid)

De Sven Co-op-mod voor Half-Life zal, na bijna 15 jaar ontwikkeling, eindelijk als standalone spel uitgebracht worden op Steam. Het team achter de mod heeft aangekondigd dat Valve toegang heeft gegeven tot een eigen custom versie van de Half-Life-engine. De mod zorgt ervoor dat je met meerdere mensen samen kunt spelen (co-operative gameplay).

Het team achter Sven Co-opgeeft aan erg dankbaar te zijn voor de openheid en gedane moeite van Valve om dit mogelijk te maken. Ze kijken ernaar uit te kunnen werken met “één van de beste game engines ooit”. Ze garanderen dat er vele updates uit zullen komen.

Wat dit in het kort betekent met betrekking tot Sven Co-op:

  • De volgende update van Sven Co-op zal standalone draaien met een eigen versie van de Half-Life-engine.
  • Het spel zal gratis zijn voor alle Steam-gebruikers en zal de originele Half-Life-verhaallijn bevatten om co-op door te spelen (met twee of meer spelers).
  • Automatische updates zullen bezorgd worden door gebruik te maken van het content-uitleversysteem van Steam, SteamPipe genaamd. Dit zal zorgen voor snellere en meer regelmatige updates.
  • Updates en nieuwe mogelijkheden zullen toegevoegd worden aan de Half-Life-engine, en aan de Half-Life map editor, genaamd Hammer.
  • De uitgebreidere mogelijkheden van de custom Half-Life-engine zullen voor veel grotere spelwerelden en meer detail in de spelwereld zorgen.
  • Stabiliteits-, performance- en gameplayverbeteringen voor iedereen.

Sven co-op aankondigingSven Co-op aankonding op de officiele site