Sauber gered met Russisch geld

Peterselieman

De toekomst van het Sauber F1 Team lijkt voorlopig zeker gesteld. De Zwitserse Formule 1-renstal kampte de afgelopen maanden met zware financiële problemen, maar met Russisch geld moet dit worden opgelost. De pas 17-jarige Russische coureur Sergey Sirotkin zal volgend jaar debuteren op de grid.

In de afgelopen weken werd duidelijk dat Sauber veel geld nodig zou hebben om überhaubt het lopende seizoen af te kunnen maken. Twee Russische investeringsfondsen, het Investment Cooperation International Fund en het State Fund of Development of North-West Russian Federation, zullen samen met het Russisch Nationaal Instituut voor Luchtvaarttechniek het team gaan steunen. Met laatstgenoemd bedrijf zal een technologisch samenwerkingsverband aan worden gegaan.

Sauber zal in ruil hiervoor promotionele activiteiten voor de Grand Prix van Rusland in Sochi gaan verrichten. Ook zal World Series by Renault-coureur Sirotkin klaargestoomd worden voor zijn debuut in de Formule 1. Hij wordt hiervoor opgenomen in het talentenprogramma van de renstal uit Hinwil.

Meer details van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar het lijkt slecht nieuws te zijn voor Robin Frijns. De Nederlander maakt momenteel deel uit van het talentenprogramma van Sauber en lijkt nu bij de Zwitsers een zitje voor het seizoen 2014 te kunnen vergeten.