Powell: "Ik ben geen valsspeler"

Boris (borisz)

Asafa Powell heeft zondagavond ontkend dat hij met opzet prestatie bevorderende middelen heeft genomen. "Ik wil duidelijk maken tegenover mijn familie, vrienden en al mijn fans dat ik nooit met opzet verboden middelen heb gebruikt. Ik ben geen valsspeler", laat de Jamaicaanse sprinter in een verklaring weten.

De manager van Powell bevestigde zondag dat de voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter tijdens de Jamaicaanse trials voor het WK positief had getest op oxilofrine. "Mijn team is een intern onderzoek begonnen en we werken samen met de betrokken partijen om te ontdekken hoe dit middel in mijn lichaam is gekomen", stelt Powell.

"Ik beloof dat we er achter komen hoe dit middel aan onze eigen onderzoeken heeft kunnen ontsnappen, zodat het nooit meer zal gebeuren." De 30-jarige Powell sluit zo goed als uit dat hij volgende maand meedoet aan het WK in Moskou. "De persoonlijke prijs is echter veel hoger. Mijn familie en vrienden zullen teleurgesteld zijn."

"Ik weet zeker dat ik hier sterker uit zal komen. Mijn fout is niet dat ik heb vals gespeeld, maar dat ik niet waakzaam genoeg ben geweest. Dopinggebruik is geen deel van wie ik ben of waar ik in geloof", besluit de topatleet.

Powell veroverde in 2008 met de Jamaicaanse sprintploeg goud op de 4x100 meter tijdens de Olympische Spelen van Beijing. Eerder op de dag werd al bekend dat zijn rivaal Tyson Gay betrapt was tijdens een dopingtest in mei.